Реклама:
Щоб знизити вірогідність накопичення стафілококу в харчових продуктах, необхідно дотримуватись правил...
Золотистий стафілокок - найбільш патогенний (здатний викликати захворювання) Розповсюджується як повітряно-крапельним (при кашлі, чханні та просто диханні) так і контактно-побутовим шляхом(через різні предмети),потрапляє до організму з їжею.
Золотистий стафілокок має здатність розмножуватись у харчових продуктах: молочній продукції; кондитерських виробах; м?ясних напівфабрикатах, ковбасах; рибі слабосолоній (консервах).
Стафілокок здатний виробляти ентеротоксини, що є отрутою для людини.
Захворювання людей виникає після споживання їжі, що містить як живі бактерії, так і токсини (остаточна інактивація токсинів відбувається після 2-3 годин кип?ятіння).
До нашого столу продукти потрапляють з різних джерел: купуємо у супермаркетах, на продовольчих ринках, у місцях стихійної торгівлі.
Щоб зрозуміти механізм зараження продуктів, необхідно простежити етапи його переміщення: від місця, де виробляється до споживача, враховуючи всі порушення санітарно-гігієнічних норм.
Найчастіше інфекцію поширюють люди: хворі та носії(захворювання шкіри та дихальних шляхів).Також стафілококи виділяють сільскогосподарські тварини, зазвичай при наявності патологічних процесів, наприклад, маститів.
При незадовільних санітарних умовах ці бактерії виявляють у змивах з обладнання та інвентарю підприємств громадського харчування та харчової промисловості.
Утворюється замкнуте коло-люди заражають приміщення, інвентар, які стають причиною виникнення харчової токсикоінфекції(джерелом зараження продуктів та людей).
ВИРОБНИКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ БУДЬТЕ ВІДПОВІДАЛЬНИМИ- дбайте про якість продукції, яку ви пропонуєте споживачам!!!
Звертайтесь до бактеріологічної лабораторії та отримайте якісні бактеріологічні та санітарно-мікробіологічні дослідження:
Андреева Татьяна Вениаминовна, Бактериологическая лаборатория ДЗ «СБЛ № 1 МОЗ Украины»
Дата публікації: 06.02.2024
Публікацію перенесено на новую страницу.
Statistics: 277