Реклама:
Вагітність взимку та навесні тим і відрізняється, що влітку фруктів більше і проблем із вибором менше. Навесні вагітні, яким так хочеться фруктів, починають експериментувати з екзотичними фруктами.
До того ж, навіть найнешкідливіше яблуко може стати небезпечним під час вагітності, якщо його погано помити або якщо в ньому занадто багато нітратів та пестицидів .
Малина теж заборонений плід. А все тому, що викликає небажані на ранніх термінах скорочення матки. Особливо небезпечна малина для вагітних, якщо є загроза викидня. А ось перед пологами малину навіть рекомендують, щоб активізувати родову діяльність.
Калина – це справжня криниця вітамінів навесні, адже вона містить у 5 разів більше заліза, ніж інші фрукти та ягоди. Але з калиною під час вагітності потрібно бути дуже обережною, тому що вона підвищує скорочувальну активність матки. Чай із калини під час пологів лікарі радять приймати для пом'якшення сутичок, оскільки калина розслаблює м'язи. Тому у першому триместрі вагітності калина протипоказана. На пізніших термінах, якщо лікар не проти калини, можна дозволити собі жменю ягід або чашку калинового чаю 2-3 рази на тиждень.
Ананаси. Якщо є загроза зриву вагітності, ананас – заборонений плід для вагітної до пологів. Справа в тому, що ананаси містять кислоту, яка може стати причиною викидня. Тому важливо обмежити споживання цих фруктів у першому триместрі вагітності. На пізніших термінах вагітності можна пити ананасовий сік, але у невеликих кількостях. І краще заздалегідь порадитися з лікарем.
Нестигла папайя. У недозрілих плодах папаї міститься речовина, яка стимулює скорочення м'язів матки. Тому незріла папайя також протипоказана при вагітності. А ось стиглі фрукти дуже корисні для вагітних, тому що допомагають впоратися з печією і запорами, активізувати перистальтику кишечника. Але все одно не варто дуже захоплюватися цим екзотичним фруктом, щоб не спровокувати алергію.
Виноград. Занадто велика кількість з'їденого винограду може викликати у вагітної підвищення температури тіла у деяких випадках. Для звичайної людини це не є небезпечним, але під час вагітності підвищення температури, а тим більше жар може погано позначитися на стані малюка.
Цитрусові небезпечні при вагітності, тому що можуть викликати алергію не тільки у самої вагітної, але й вплинути на розвиток алергічних реакцій у майбутньої дитини після неї народження.
Консервовані фрукти та овочі шкідливі для вагітної, тому що в них містяться концентровані речовини. У консервованих овочах, як правило, містяться спеції та оцет, який особливо шкідливий для організму майбутньої матусі.
Виходить, що все-таки варто трохи потерпіти без деяких улюблених продуктів.
Дата публікації: 04.09.2023
Публікацію перенесено на новую страницу.
Statistics: 270